pondělí 18. ledna 2010

Významné životní jubileum předsedy SČF

8. března oslaví životní jubileum předseda SČF ing. Lumír BRENDL.

Funkci vykonává od prosince roku 1995, kdy jako šedesátiletý zkušený filatelista vystřídal ve vedení Svazu českých filatelistů ing. Jana Karáska.

S trpělivostí a pečlivostí začal obnovovat kontakty SČF se zahraničím, zasloužil se o navázání partnerských vztahů s Českou poštou, s. p. a výsledkem byly mezinárodní výstavy PRAGA 1998 a BRNO 2000 a 2005. Byl zvolen jedním z ředitelů FIP a v této funkci přesvědčil o správnosti volby svou pracovitostí a spolehlivostí.

Ing. BRENDL perfektně ovládá několik světových jazyků a tak má u zahraničních partnerů přirozenou autoritu. Byl předsedou jury mnoha mezinárodních výstav, zejména Světové výstavy PRAGA 2008, na které se spolu s ing. Vítem Vaníčkem zasloužili o získání vysokého kreditu české filatelie v zahraničí. Oba jsou uznávanými odborníky ve svých sběratelských oborech a držiteli mnoha zlatých medailí FIP ze světových výstav.

Ing. Lumír BRENDL se velice často zúčastňuje propagačních akcí pořádaných kluby filatelistů, křtů nových českých známek a má přehled o všech aktivitách SČF. Pravidelně ve svých úvodnících v Informacích SČF hodnotí práci filatelistických klubů. Akce SČF propaguje články v časopisech Filatelie a Merkur Revue a také v mezinárodním FEPA NEWS. Ve funkci předsedy naší organizace získal důvěru většiny jejích členů. Za dlouholetou a nezištnou práci si zaslouží náš velký dík.

Přejeme Ti, milý Lumíre, ještě mnoho filatelistických radostí, pevné zdraví a pohodu.
Sekretariát SČF

Žádné komentáře:

Okomentovat