úterý 14. září 2010

Soutěžní výstava DOBŘÍŠ 2010



Po úspěšné výstavě Premiéra Hluboš 2008 se příbramský klub filatelistů (KF 01-068), z pověření SČF, ujal organizování další, tentokrát celostátní výstavy poštovních známek s názvem Dobříš 2010. Jde o jedinou celostátní výstavu, která se bude v ČR letos konat. K vidění budou exponáty ve všech soutěžních třídách včetně jednorámových, mládežnických a filatelistické literatury. V kategorii dospělých se bude soutěžit v oblasti regionální a premiérové, v kategoriích mládeže navíc v oblasti národní. Můžeme se tak těšit na zhruba 50 exponátů z celé České republiky. Regionální poštovnictví okolí Dobříše a Příbrami představí například Josef Svojitka ze spolupracujícího klubu filatelistů Stará Huť u Dobříše.

Výstava proběhne od čtvrtka do neděle 16. až 19. září v prostorách konírny zámku Dobříš, a to i díky vstřícnému přístupu jeho majitele, Dipl. Ing. Jerome Colloredo-Mansfelda. Vzhledem k umístění ve Středočeském kraji a v blízkosti Prahy je výstava dobře dopravně dostupná. Samotné výstavní prostory jsou velmi reprezentativní, takže lze očekávat hezký kulturní zážitek. Návštěvu lze spojit s pohlídkou zámku, jehož expozice jsou přístupné veřejnosti.

Na výstavě bude fungovat poštovní přepážka s příležitostným razítkem a příležitostnou R-nálepkou, v prodeji bude katalog výstavy a dopisnice s příležitostným přítiskem (zámku Dobříš). Výstava bude otevřena denně od 9 do 17 hodin, v neděli jen do 13 hod. Slavnostní vernisáž proběhne ve čtvrtek 16. 9. v 15 hodin.

Záštitu nad konáním výstavy převzal hejtman Středočeského kraje MUDr. David Rath. Koordinátorem výstavy je Ing. Jiří Sedlák.

Jménem organizačního výboru zvu všechny zájemce o filatelii k návštěvě výstavy. V doufejme hezkém počasí nadcházejícího babího léta by to ostatně mohl být dobrý tip na výlet pro celu rodinu!

Ing. Vladimír Kovalčík, předseda organizačního výboru

Žádné komentáře:

Okomentovat