středa 25. listopadu 2009

Literární soutěž komise mládeže FIP

Komise mládeže FIP vyhlásila pro všechny mladé filatelistické autory (ale i pro nefilatelisty) soutěž v experimentální třídě literatury. Do soutěže je možno přihlásit pouze díla, která již byla publikována. Mohou to být tištěné publikace, články, stránky na Internetu nebo třeba prezentace na CD či DVD apod.

Vytvořené dílo musí být na filatelistické téma. Podmínkou však není, aby bylo publikováno ve filatelistickém tisku. Přihlášené exponáty budou rozděleny do následujících kategorií:
1. Příručky a specializované studie (knihy, články, prezentace, přednášky)
2. Všeobecné katalogy
3. Filatelistická periodika
4. Články (ve filatelistickém i nefilatelistickém tisku – školní časopisy, publikace různých institucí nebo zájmových skupin atd.)
5. Elektronické publikace (CD, DVD, webové stránky)

Exponáty budou hodnoceny v souladu s pravidly pro třídu literatury, bude však přihlíženo k daným věkovým kategoriím a experimentálnímu charakteru soutěže. Hodnotit se bude:
Zpracování obsahu publikace
Originalita, význam a hloubka výzkumu
Technické provedení
Prezentace

Podmínkou účasti v soutěži je věk – platí tu obvyklá kritéria pro věkové skupiny podle komise mládeže FIP:
A: do 15 let
B: 16 – 18 let
C: 19 – 21 let

Do soutěže je možné přihlásit díla publikovaná od 1.1.2006 do 31.12.2009. Účastníci soutěže neplatí žádný vstupní poplatek. Výsledky soutěže budou vyhlášeny na schůzi komise mládeže FIP u příležitosti výstavy Lisabon 2010.

Zveme všechny mladé filatelisty (i nefilatelisty) k účasti v této soutěži. Přihlášku je nutno podat do 31.12.2009. V České republice se můžete přihlásit buď prostřednictvím Komise mládeže SČF (SČF, Holečkova 10, 225 07 Praha 5) nebo na e-mail ztopfer@volny.cz.

Podrobnější instrukce naleznete ZDE

Zdeněk Töpfer, Komise mládeže SČF

Žádné komentáře:

Okomentovat