středa 18. listopadu 2009

Časopis FILATELIE v nové grafické úpravě


V roce 2010 vstupuje časopis FILATELIE již do svého šedesátého jubilejního ročníku (většinu z této doby byl jeho vydavatelem SČSF a později SČF). Pravidelně přináší odborné články z různých oblastí filatelie, drobné zprávičky i seriály a samozřejmě informuje o novinkách i o různých filatelistických akcích pořádaných zejména členy SČF.

Poprvé v jeho dlouholeté historii začal časopis od čísla 10/2009 vycházet v celobarevném provedení. Jako barevný v celém rozsahu jsme časopis plánovali vydávat od ledna příštího roku, v jeho kulatém – šedesátém – ročníku. Mělo to být určité překvapení. Pak jsme si však řekli, že ještě vhodnější bude začít s tím už letos.

Časopis – 12 čísel ročně – lze získat na základě zaplacení ročního předplatného a jeho předplatitelé se automaticky stávají členy Klubu Filatelie (neplést s členstvím v klubech filatelistů v rámci SČF). To přináší řadu dalších výhod:
• Automatický a levnější odběr časopisu Filatelie a jeho dodávku poštou až do domu.
• Zlevněný nákup filatelistického zboží (známek, celistvostí, literatury i pomůcek) v síti 40 prodejen v ČR a SR. Sleva činí 5 % z ceny každého nákupu (vyjma platných cenin ČR a SR, prodávaných za nominál). V letošním předvánočním období někteří obchodníci poskytli ještě dále zvýhodněné slevy.
• Mimořádné slevy ve výši od 5 do 40 % při nákupech v rámci zásilkových služeb Profil a Filatelie Pěnkava (sběratelsky hledané známky, celiny, celistvosti, katalogy a odborná literatura).
• Zkoušení pravosti, atesty a odhady cen známek s 20% slevou ve Filatelistické zkušebně Domu filatelie.
• Výrazné slevy při nákupu odborné literatury vydavatelství POFIS i při nákupu jiné literatury v rámci akcí KF.
• Zlevněnou a dvakrát do roka i bezplatnou soukromou řádkovou inzerci v časopise Filatelie.
• Prémie pro celoroční členy (např. PT České pošty, vstupenka na veletrh Sběratel apod.).
Pro předplatné na rok 2010 byla výrazně rozšířena předplatitelská soutěž: namísto tradičních deseti cen, které pravidelně věnuje pražský Profil, jich je tentokrát jedenáctkrát více! Ano, místo deseti bude vylosováno 111 čtenářů - členů KF, kteří svůj přípěvek uhradí (nebo už uhradili) do 15. prosince 2009.

A o jaké ceny jde?
Padesát cen věnuje pražská Filatelie Hobby ze sortimentu německého výrobce Leuchtturm: například velké zásobníky, lupy s osvětlením a další pomůcky pro filatelisty. Deset kusů neupotřebených sešitkových listů Čs. námořní plavba 1989 (každý v katalogové ceně 4.000 Kč! a v katalogu Michel 700 Eur) věnuje tradiční sponzor Profil, deset cen věnuje POFIS ze svého vydavatelského sortimentu – půjde o poukázky na bezplatný odběr nové publikace podle vlastního výběru výherce, deset cen věnuje firma Alkado, ze sortimentu vydavatelství Michel. Další ceny věnují Filatelistická zkušebna Domu filatelie a Filatelie Pěnkava.
Hlavní cenu sponzoruje brněnská firma Filatelie Hobby. Je jí neupotřebený přepážkový list známky 23 Kč Z. Braunerová z emise Umění 2008, s odlišnou perforací – bez kuponů.
Slosování cen proběhne veřejně za účasti nezávislých osobností. Podmínkou ovšem je zaplacené předplatné do 15. prosince 2009!!!



Zaplacením předplatného na celý kalendářní rok vzniká nárok na všechny ostatní služby a výhody, poskytované členům Klubu Filatelie v roce 2010.

Předplatné časopisu Filatelie na rok 2010 pro odběratele z České republiky:
12 ks výtisků časopisu:
398 Kč (při platbě do 15. 12. 2009),
468 Kč (po 15. 12. 2009)
12 výtisků + dodatek katalogu ČR 2009:
428 Kč (při platbě do 15. 12. 2009),
498 Kč (po 15. 12. 2009)

Dotazy či připomínky můžete uplatnit na e-mailové adrese: stamps@stamps.cz nebo na telefonním čísle: 224 810 900.
Poštovní adresa časopisu: Filatelie, Klimentská 6, 110 00 Praha 1.

Redakce FILATELIE

Žádné komentáře:

Okomentovat